Wana Wonderland: Review Blog Pemenang Segmen Review Blog By Aien Hermionie

Review Blog Pemenang Segmen Review Blog By Aien Hermionie

First of all , sy nak mintak maaf banyak-banyak kepada penganjur segmen dan pemenang sebab lambat review blog. fikiran ni tengah kusut. sory tau. 


1- Ana Ahmad
Blog awak yang berwarna biru sangat kemas dan tersusun. Blog yang cepat loading maybe disebabkan widget yang tak banyak. so , blog akan menjadi ringan. haa , blog ni jugak banyak maklumat-maklumat terkini , tak kira la mengenai artis atau berita semasa. blog yang up-to-date. kadang-kadang ada diceritakan mengenai kolej , tempat dia sedang belajar. waa , walaupun belajar , dia tak pernah mengabaikan blog dia tau. bagus2. and blog ni jugak ada menyediakan live streaming. kalau sesape nak tengok , boleh ke blog dia.


2- Fyna
iamFyna ♥
Blog yang kedua ini juga berwarna biru. wow , ramainya blogger yang suka warna biru. Bagi saya , blog awak memang cantik , kemas dan cepat loading. cuma kalau boleh , shine entry tu nampak macam agak serabut. kalau takde , rasanya blog awak akan bertambah kemas. haa , Fyna ni nak jadi Photographer. cita-cita yang menarik dan advance. moh la kita terjah blog Fyna yang comel nie. =)


3- Fi' Qalbi
Blog kali ni , bertemakan warna pink + flora. gabungan yang serasi dan sangat cantik! banyak ga yang disertai oleh admin blog ni , bagus la , support blogger lain kan ? =) saya nak komen skit pasal widget. widget awak dah come, tersusun , tapi agak banyak widget yang digunakan. sy rasa perlu buang widget yang tak penting. contoh , pelawat dan subsribe. so far , yang lain-lain semua okey. slamat berblogging yea. 


4- Myrah

Tema blog ni sama macam yang atas , pink + flora. minat sangat ea ? hehe.tapi kenapa tajuk blog Vampire Diaries ? macam tak sesuai jea dengan tema blog. hehe. tapi nama tu memang unik , tak pernah lagi dengar. okey , blog awak memang simple , cepat jea loading. bagus! penggunaan widget yang tak banyak , just guna yang penting jea. rasa-rasanya , blog awak ni memang dah okey. so , sesape nak tengok , boleh tekan link kat nama dia yea. 


5- Ayien Ayumi

Again pink! haha. pink dan girl memang tak boleh dipisahkan. same with me. hee. nak puji sikit , header awak omey laaa. suka sangat tau. suka doodle awak tu. hehe. Blog ni menggunakan gabungan pink + putih. background warna putih menampakkan blog ni luas , macam tak serabut pun. warna yang selamat. =) then , widget yang tak banyak , bagus. tapi satu je nak tegur , warna background shoutbox tu , tak sesuai dengan tema blog awak. yang tu je nampak lain skit. overall , nice blog. =)


Done! ada lagi blog kena review. fuhhh. 

3 comments :

Hanif Idrus said...

Ramai blogger yang diterjah oleh aku ni...

Sabrina SA said...

jemput join http://sabghina.blogspot.com/2013/05/segmen-saya-blogger-tegar.html :)

fazlinduddy said...

aha... tengs tengs. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...