Wana Wonderland: Giliran Angelyn Lim Pula Membuat Kenyataan Berunsur Menghina YDPA!

Giliran Angelyn Lim Pula Membuat Kenyataan Berunsur Menghina YDPA!


Masih ingat dengan kes Melissa Gooi yang ditangkap kerana menghina YDPA di facebook ? Sekarang  giliran Angelyn Lim pula mengikut jejaknya apabila dia  turut menulis kenyataan seolah-olah menghina kedaulatan Yang di-Pertuan Agong di akaun Facebook miliknya pada 6 Mei lalu.

"Is anyone can tell me what is AGONG? AGONG is for what?" - Itulah bunyi kenyataan Angelyn Lim yang agak pedas dan sengaja merendahkan kebesaran Yang di-Pertuan Agong Malaysia. Kenyataan Angelyn Lim itu telah mendapat respon positif dari beberapa rakannya. Salah seorang pengomen kenyataan Angelyn Lim iaitu Soo Yeap dilihat amat kurang ajar apabila meninggalkan komen paling biadap, berbunyi "fuck his wife" selepas diterjemahkan ke dalam bahasa inggeris.



Selain komen biadap Soo Yeap, terdapat juga beberapa komen lain yang korang boleh baca di atas.  So , apa komen korang ? hmm , bagi aku , dorang tak patut stay kat Malaysia kalau tak mampu nak hormat YDPA! Please think.

5 comments :

hazwan hairy said...

kena amik tindakan kat org yg xsdr diri ni..dah la dok dkt tanah melayu...xblh ak..haha...nk copy pic nak wat entry juga..

hazwan hairy said...

kena amik tindakan kat org yg xsdr diri ni..dah la dok dkt tanah melayu...xblh ak..haha...nk copy pic nak wat entry juga..

cik amal said...

YA ALLAH... kenapa jadi macam ni sudah ??

Mime MF said...

so rude!!kalau dh smp tahap cmni boleh la suruh depa tukar kerakyatan..tak gitu?? biadap!

Anonymous said...

Kena tunjuk ajar orng-orng angkuh mcm ni. Malaysia takkan rugi kalo hukum orng-orng biadap mcm ni.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...