Wana Wonderland: Dugaan Yang Berat. ='(

Dugaan Yang Berat. ='(


Aku malas lagi nak wat entry sal tahun baru , maybe malam nie kot. banyak sangat dugaan minggu nie , tak tertahan rasanya. Ya Allah , beratnya ujian Mu. tapi aku tahu mesti ade hikmah disebalik ape yang berlaku , aku bersyukur Ya Allah.

masa hari sabtu , aku putus ngan bf aku , kitorang gaduh besar , korang bayangkan lah dia uji aku! mane lah aku tahu , dia wat gatal ngan gurl lain , cakap dia single bagai. aku yang tak tahu ape-ape mesti lah panas kan ? gf mane yang tak panas hati bila bf dia curang. aku pun terus mintak putus , dah dia nak single sangat. then , adik dia mesej cakap yang along dia tu ade cakap nak uji aku. uji ? ujian ape yang dia wat sampai mengata kat aku ?? humm , aku menyesal. 

tapi ade ke patut dia marah aku ? tak patut , tak patut. mengade betul kan ? pastu , bila aku dah mengalah dia pulak wat hal , mesej ngan aku nak tak nak jea. hampeh betul , then malam tu , dia cakap nak keluar , nak lepaskan tension , dia cakap kejap jea. tapi adik dia cakap dia tak balik rumah. sedih , sebab dia tipu aku. keesokan harinya pulak , barulah aku tahu hal sebenar , dia pergi kat tempat merempit , dia eksident.

serius , aku sedih gila , nie kali kedua dia eksident dalam bulan nie. then , adik dia cakap dia koma, peluang dia nak hidup just 50-50 jea. aku tak henti-henti berdoa , mengharapkan dia sembuh. semalam , aku dapat tahu dia meninggal , Ya Allah , air mata aku tak henti-henti mengalir. aku tergamam , nape cepat sangat dia pergi ? aku tak dapat nak tidur dengan lena.

Aku bangun , terus mesej adik dia. humm ,sedih gila. tapi aku still berharap dia bangun. pastu , korang tahu tak ? rupa-rupanya dia tak meninggal lagi! Ya Allah , aku bersyukur sangat-sangat. tak sia-sia apa yang aku lakukan. doktor tu yang silap. tapi dia dah HILANG INGATAN. humm , lepas satu , satu dugaan yang perlu aku tempuhi , tapi takpe. aku anggap semua nie sebagai ujian dari Mu , Ya Allah.
Alhamdulillah , aku akan terus berdoa semoga dia akan sembuh seperti sediakala. Aminn.
=)

1 comment :

Pelengkap Rusuk Kiri said...

semoga tabah ye :) banyakkan berdoa.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...