Wana Wonderland: Jawapan Terbaik Untuk Menjauhkan Diri Dari Zina.

Jawapan Terbaik Untuk Menjauhkan Diri Dari Zina.

Tergelak aku bila baca perbualan kat bawah ni di fb tau. haha. memamng terbak la jawapan dia.
Boy : Wow ! cantiknya awak. Boleh bagi nombor phone ? 

Girl : Semestinya boleh ! Nombor saya 17:32

Boy : Apa maksud awak dengan '17:32' ? 

Girl : Surah 17, Ayat 32 "Dan janganlah kamu mendekati zina; (zina) itu sungguh suatu perbuatan keji, dan suatu jalan yang buruk"

Boy : Err *gigit kuku*

p/s - kalau semua perempuan macam ni , rasa-rasanya kurang lah penzinaan dan masalh sosial sekrang. =')


22 comments :

Farah Waheda Wahid said...

tapi susah kan nak jumpa yang boleh bagi jawapan sebegini dalam realitinya?

Iha Zaliza said...

Lelaki takkan berani usik perempuan kalau perempuan tu ada 'aura maruah' yang tinggi kan.. dulu zaman jahiliyyah iha pernah jugak kena tegur sorang dua mamat.. bila dah berhijrah Alhamdulillah buat masa ni takde sesiapa berani usik + kacau + tackle kita lagi.. :)

NANG NOR AZIMAH LONG NADZRI said...

betul tu , kalau semua camni , zina pun kurang..

GUNNERS said...

Steady r...respect...

wana wazm said...

yupp , memang susah. hnya segelintir je mcam ni.

wana wazm said...

waa , alhamdulillah. bagus iha. =)

wana wazm said...

setuju! kalau perempuan tak melayan , tak menjadi jugak kan. =)

wana wazm said...

yupp , memang respect! =)

MarnieyZ said...

auwww, sungguh mendalam, Mohon share ye kat buku sya. :)

Nao Mei said...

yang nie memang cik akak suka..terbaik lah dear :)

EyRrA ZeRrA said...

http://eyrrazerra.blogspot.com/2013/04/segmen-cerita-saya-paling-ohsem-by.html

Mari join segmen yang Eyrra buat ni... Jom menjadi pengarah filem dalam segmen Eyrra ni.. Buat entry yang ringkas n padat jalan ceritanya... Mari mari mencuba... siapa kah cerita yang paling ohsem antara-antara blogger yang join segmen Eyrra ni...

UniMeOw said...

yeah!!nice ans~!! :D

pstu laki 2 akan jawab,ala,sy mtk no je..perasan la awk ni..puiii!

(lelaki 2 teringin nak makan penerajang..hehe)

Si Matatajam said...

Memang terbaik sangat jawapan tu... Akak balas kunjungan dan folo sini

Hanif Idrus said...

Jawapan yang tak terjawab oleh lelaki..heheheh

Alien Ohsem said...

Jawapan paling tepat :)

wana wazm said...

hehe , okeyy. =)

wana wazm said...

hehe , memang terbaik. =)

wana wazm said...

okeyy , thanks invite. =)

wana wazm said...

hahaha , bagi je satu. =)

wana wazm said...

hehe , okey kaq. thanks. =)

wana wazm said...

hehe , tahu takpe. =)

wana wazm said...

hehe , btul2. =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...