Wana Wonderland: Punca Sebenar Kes Buli Ketua Kelas SMK Tun Hussein Onn

Punca Sebenar Kes Buli Ketua Kelas SMK Tun Hussein Onn



Punca sebenar kes buli ketua kelas di SMK Tun Hussein Onn. Menurut laporan, kes tersebut berlaku kerana mangsa yang merupakan ketua kelas membuat laporan kepada cikgu tentang handphone yang dibawa oleh geng terbabit. Oleh kerana tidak puas hati, geng ini memukul mangsa dengan begitu teruk dan tanpa belas kasihan. Pelajar bernama Munir Ismail merupakan suspek utama kes buli di SMK Tun Hussein Onn. Ini adalah suspek yang memukul pelajar tersebut dalam klip video yang disebarkan.
Kes pukul dalam kelas. Wajar disebarkan hingga mereka yg terlibat dapat ditangkap. Keselamatan anak2 di sekolah harus jadi keutamaan, disiplin tidak boleh dikompromi. 3 org pukul seorang yg dikatakan Ketua Kelas.

budak-sekolah
Walau apapun alasan, tindakan tersebut adalah salah kerana memukul pelajar lain. Pihak polis telah pun mengambil alih kes buli tersebut dan semoga hukuman setimpal dikenakan kepada pelajar terbabit.
Gambar Munir Ismail Pembuli Atau Suspek Utama
munir
p/s - ntah pape la budak zaman sekarang ni. kecik-kecik dah jadi macam ni. hope ibu bapa diorang ambik lah tindakan tegas terhadap anak diorang. =')


15 comments :

MarnieyZ said...

sebab handphone. Ya Allah, entah apa nak jadi.

iu-hazirah said...

dah tengok videonya... sian sangat (ketua kelas cuma laksanaakan t/jawab) xdpt banyakkan klu adik sendiri yg kne buli

zaza nizam said...

kadang2 anak2 depan mak bapak bukan main baik lagi...
hope merek2 semua dapat penganjaran secukunya...

Lelaki Ini said...

amik kau!
sape suruh bengong sgt perangai!

eh, ingt yg awak prnah masuk segmen bloglist lelaki ini? sy dah update bloglist trsebut. jom terjah!

Sabrina SA said...

jom join :) http://sabghina.blogspot.com/2013/04/contest-blog-super-kawai-by-bubu.html

~didiey~ said...

tgk muka pown dah mcm samseng. muka bajet hebat! hish geram betul sy!!
yg gatal bwk hp g sekolah kenapa. pastu salahkan org. diri sendiri langgar rules

wana wazm said...

tu lah , punca dia kecik jea.

wana wazm said...

hm , budak zaman skrg. mcam hampeh.

wana wazm said...

hipokrit betul kan ? hope camtu la. =)

wana wazm said...

haha , panas kan ? geram betul ngan budak-budak ni. ingat2 , okeyy , thanks. =)

wana wazm said...

okeyy , thanks invite. =)

wana wazm said...

hm , sy pun geram tau. kecik-kecik dah jadi gangster camtu. haish.

combi said...

paling kesian..mak ayah :(

fadzale hardy said...

Class monitor tu nampak nerdy studious and square. Maklum lah monitor class. Memang semua monitor dipilih atas dasar kebolehan belajar. Tapi musibat2 yang ramai2 pegi keronyok budak kurus kering tu apa hal. Kalau nak test korang punya tomoi atau kung fu bagus, ko pegi cari gangster vcd kat burma road tu test penumbuk kau dengan dia orang. Baru la berani. Ini setan2 berjiwa yahudi zionis yang layak pukul makcik2 tua dan budak2 lemah. Kalau aku jumpa engkau orang kat penang, siapkan diri pegi dentist, kerana semua gigi busok korang akan bersepah kat lantai. Budak2 bangsat.

wana wazm said...

hmm , yea. betul tu. sy stuju dgn pndpat awk. geram sgt ngan pembuli2 macam ni. spatutnya tindakan tgas ptut diambil.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...