Wana Wonderland: Cara Apply Iklan Exabytes

Cara Apply Iklan Exabytes


Okey , baru kali ni berkesempatan nak buat entry pasal Exabytes nie. Actually , aku dapat permintaan dari adik Amirah suruh buat tutorial cara nak apply iklan Exabytes. maybe ramai yang dah tahu. aku pun baru je join Exabytes ni , tapi da dapat hasil. cepatkan ? hehe

First , kita kena tengok syarat-syarat dia dulu. Syaratnya :

1. Trafik blog anda mestilah mempunyai minimum 350 unique visitor sehari.
2. Hantar bukti screenshot trafik unique visitor selama sebulan kepada pihak exabytes.
3. Traffik utama blog mestilah dari Malaysia.
4. Cek akan dihantar ke alamat rumah anda selepas 6 - 8 minggu meletakkan banner iklan di blog.
Dah baca semua syarat-syarat dia ? then , korang boleh emailkan kepada marketing@exabytes.com.my. 
Apa yang perlu dihantar guna email tu ?
1- Tulis subjek - 100 Blogger Ads Program.
2- Printscreen jumlah trafik korang selama sebulan , boleh ambik dari nuffnang. ( blog stats )
3- Kalau boleh , sertakan url blog.
4- then , send ke pihak exabytes guna email yang saya bagi tu.
Tunggu respond dari pihak exabytes. kena sabar tau. sebab saya pun jenuh menunggu. =)

Bila dah dia bagi respond , dia akan hantar invois. korang boleh pilih jenis banner yang korang nak. kalau saya , saya pilih banner 728x90 , yang bawah header tu , bayaran RM50 untuk 3 bulan. satu lagi banner 160x300 , bayaran RM45 untuk 3 bulan. pilih la yang mana korang nak. 

Then , dorang akan ambik masa untuk sediakan script banner. bila da dapat , boleh la letak kat blog. camtu je. senang kan ? =) kalau tak faham , boleh tanya yea.


3 comments :

Amer Amirah said...

nak tanya ^^

1. Kalau takde nuffnang
2. kat aman nak check unique visitor ?

jwb dkt fb mesej ea? hehe

Amer Amirah said...

nak tanya ^^

1. Kalau takde nuffnang
2. kat aman nak check unique visitor ?

jwb dkt fb mesej ea? hehe

Hanif Idrus said...

Ohhh...tak susah sangat syarat dia kan..
Info yg baik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...